Kişisel Biyografi

Merhaba, ben Hande Işın.

Klinik Psikolog ve Psikoterapistim. Yetişkinler ve çiftlerle yürüttüğüm psikoterapi çalışmalarında özellikle Şema Terapi yaklaşımını temel alıyorum.

Klinik çalışmalarımda, kişinin yalnızca bugün yaşadığı zorluğa değil; bu zorluğun arkasında tekrar eden duygu, düşünce, ilişki ve baş etme örüntülerine odaklanırım. Terapi sürecinde bu örüntüleri ayrıştırmayı, kişinin değişmekte zorlanan alanlarını daha derinlikli anlamasına eşlik etmeyi ve değişim için hedef odaklı bir çalışma hattı oluşturmayı önemserim.

ISST onaylı ileri düzey Şema Terapisti, Eğitmeni ve Süpervizörüyüm. Aynı zamanda Türkiye’deki ilk ISST onaylı ileri düzey Çift Şema Terapistiyim.

2010 yılından bu yana yetişkinlerle ve çiftlerle psikoterapi çalışmaları yürütüyorum. Türkçe ve İngilizce dillerinde bireysel psikoterapi ve çift terapisi hizmeti veriyorum.

Eğitim

İstanbul Amerikan Robert Koleji

Lise Mezuniyeti- 2003

Orta Doğu Teknik Üniversitesi — Psikoloji Lisansı

Psikoloji lisansımı Orta Doğu Teknik Üniversitesinde üç senede yüksek onur belgesi ile ve bölüm ikincisi olarak 2006 senesinde tamamladım.

Boğaziçi Üniversitesi — Executive MBA

Kurumsal kariyerim sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Executive MBA eğitimimi tamamladım.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi — Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı

Klinik psikoloji yüksek lisans eğitimimi “Depresyon Tedavisinde Kabul ve Kararlılık Terapi Yöntemi Uygulanışı” üzerine yaptığım çalışma ile tamamladım.

Mesleki Yolculuğum

Psikoloji lisans eğitimimin ardından kariyerime çok uluslu şirketlerde yöneticilik yaparak başladım. Bu dönemde insan davranışı, karar alma süreçleri, motivasyon, liderlik ve değişim dinamikleri üzerine kurumsal alanda önemli deneyimler edindim.

Mesleğime klinik alanda devam etme kararımdan sonra psikoterapi alanındaki eğitim ve süpervizyon süreçlerimi yoğunlaştırdım. Aile danışmanlığı, kısa süreli çözüm odaklı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, psikodinamik psikoterapi, sistemik yaklaşım ve bilişsel davranışçı terapi alanlarında eğitimler aldım.

Bu süreçte farklı yaklaşımlardan beslenen eklektik bir klinik çalışma biçimi geliştirdim. Zamanla, danışanların tekrar eden ve değişmekte zorlanan örüntülerini anlamada en güçlü ve bütünlüklü çerçeveyi Şema Terapi yaklaşımında buldum.

Şema Terapi, kişinin bugünkü zorlanmalarını yalnızca belirtiler düzeyinde değil; erken dönem yaşantılar, temel duygusal ihtiyaçlar, şemalar, modlar ve baş etme biçimleri üzerinden anlamaya imkân verir. Bu yönüyle hem derinlikli bir kavrayış hem de değişim için hedef odaklı müdahaleler sunar.

Şema Terapi Uzmanlığım

Şema Terapi alanındaki temel, ileri düzey, eğitmenlik ve süpervizörlük süreçlerimi ISST standartları doğrultusunda tamamladım.

Bugün ISST onaylı ileri düzey Şema Terapisti, Eğitmeni ve Süpervizörü olarak bireysel ve çiftlerle psikoterapi çalışmaları yürütüyor; aynı zamanda şema terapi sertifikasyon adaylarına süpervizyon veriyorum.

Çiftlerle Şema Terapi alanındaki eğitim ve süpervizyon çalışmalarımı Eckhard Roediger ile sürdürdüm. Bu sürecin ardından Türkiye’deki ilk ISST onaylı ileri düzey Çift Şema Terapisti oldum.

Çiftlerle yaptığım çalışmalarda yalnızca partnerlerin bireysel zorlanmalarına değil; ilişkinin içinde tekrar eden döngülere, partnerlerin birbirlerinin şemalarını ve modlarını nasıl tetiklediğine, yakınlık ve uzaklık dengesine, çatışma biçimlerine ve onarım kapasitesine odaklanıyorum.

Klinik Çalışma Alanlarım

Bugün klinik çalışmalarımda ağırlıklı olarak yetişkinlerle ve çiftlerle çalışıyorum.

Bireysel psikoterapi çalışmalarında tekrar eden ilişki örüntüleri, değersizlik ve yetersizlik duyguları, eleştiriye hassasiyet, kendini feda, sınır koyma güçlüğü, duygusal ihtiyaçları fark etme ve ifade etme, yakınlık kurma, terk edilme hassasiyeti, öfke, suçluluk, utanç ve tükenmişlik gibi alanlar üzerine çalışıyorum.

Çiftlerle yaptığım çalışmalarda ise ilişkinin içinde tekrar eden çatışma döngülerini, partnerlerin birbirini tetikleyen modlarını, ihtiyaçların ifade edilme biçimini, güven ve yakınlık sorunlarını ve ilişkinin onarım kapasitesini birlikte ele alıyorum.

Aldığım Başlıca Eğitimler ve Süpervizyonlar

• Projektif testler – Kuramsal Psikanalitik Psikoterapiye Giriş Rorschach ve Projective Testler Derneği
• Aile Danışmanlığı Eğitimi ve Süpervizyonu – İstanbul Üniversitesi
• Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi - Lodros Eğitim ve Danışmanlık
• Temel Şema terapi Eğitimi – Alp Karaosmanoğlu
• Grup Şema Terapisi Eğitimi – Paul Kasyanik - Elena Romanova
• Yaşantısal Teknikler Eğitimi - Esra Ersayan
• Sağlıklı Yetişkin Eğitimi – Sevinç Göral Alkan
• Yaşantısal teknikler Eğitimi – Sevinç Göral Alkan
• Çocuk Ergen Şema Terapisi Eğitimi – Christoher Loose
• İmgeleme ile Yeniden Senaryolastırma Eğitimi – Gonca Soygut Pekak
• Çiftlerle Şema Terapi Eğitimi – Eckhard Roedriger
• Terapötik İttifak ve Kırılma Eğitimi – Gonca Soygut Pekak – Volkan Gülüm
• Şema Terapide Cinsel Konular Eğitimi – Eva Frank Noyon
• Temel Varoluşçu Analiz Eğitimi – Varoluşçu Akademi/ Ferhat Jak İçöz
• Cinsel Sorunlarla Şema Terapi ile Çalışmak – Eva Frank – Noyon
• Rüyalar ve Kabuslarla Şema Terapi ile Çalışmak – Lynda Perry

Şu Anda

Şu anda bireylerle ve çiftlerle Şema Terapi temelli psikoterapi çalışmaları yürütüyor; Şema Terapi sertifikasyon adaylarına süpervizyon veriyor ve klinisyenlere yönelik eğitim çalışmalarımı sürdürüyorum.

Türkçe ve İngilizce dillerinde bireysel psikoterapi ve çift psikoterapisi hizmeti veriyorum.

Benimle İletişime Geç